(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Основная сфера агропромышленного комплекса – сельское хо зяйство, получает производственные ресурсы от 80 отраслей и пос тавляет свою продукцию более чем в 60 отраслей. Инновационное развитие сельского хозяйства означает его качественное преобра зование, достигаемое за счет роста производительных сил при од новременном совершенствовании организационно-экономического механизма сельского хозяйства и взаимодействующих с ним отрас лей. Оно обеспечивается постоянно расширяющимся использова нием более совершенных технологий производства и переработки сельскохозяйственной продукции, улучшенных сортов сельскохозяй ственных культур и пород животных, новых машин, прогрессивных организационно-экономических моделей, современных информа ционных технологий и других нововведений. Динамичное развитие сельского хозяйства – решающее условие не только наращивания и качественного улучшения продовольственных ресурсов, но и прог рессивного развития экономики. Агроөнеркәсіп кешенінің негізгі саласы – ауылшаруашылығы – 80 саладан өндірістік ресурстарын алып, өнімін 60-тан астам салаға тапсырады. Оның инновациялық дамуы ауылшаруашылығының жә не онымен байланысты салалардың өндіруші күшін арттыру арқылы жүзеге асатын оның сапалық өзгеруімен қатар жүретін ұйымдасты рушылық-экономикалық механизмін жетілдіруді білдіреді. Бұл үнемі кеңейіп отыратын ауылшаруашылық өнімдерінің өндірісі мен қайта өңдеудің жетілген технологияларын пайдалану, ауылшаруашылық өнімдері мен мал тұқымының жетілдірілген түрлері, жаңа машина лар, прогрессивті ұйымдастырушылық-экономикалық модельдер, қазіргі ақпараттық технологиялар мен басқа да жаңалықтар арқылы жүзеге асады. Ауылшаруашылығының динамикалық дамуы экономи каның прогрессивті дамуымен қатар азықтық ресурстардың артуы мен сапалық жетілуінің шешуші шарты болып табылады.