(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
"Бизнес-процесстердiң құрылуының мақсаты олардың қарапайымдалуына мән беру, шығындарды төмендету, сапаның жақсарылуы және тұтынушыларды қанағаттандыру болып табылады."