(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Проблема анализа данных науки, образования и инновационной деятельности является сложной и комплексной задачей, и проводить исследования, связанные с этими сферами человеческой деятельности, можно различными способами, с использованием разных методик и разных методических подходов. В данной статье будет описан метод анализа паттернов и результаты его применения к поставленной проблеме анализа развития науки, образования и успешности инновационной деятельности в регионах Республики Казахстан. Ғылым, білім мəліметтерін жəне инновациялық қызметті талдау мəселесі күрделі, кешенді міндет болып табылады, адам қызметінің бұл саласына қатысты зерттеулерді жүргізу əртүрлі тəсілдер мен түрлі əдістемелерді қолдану арқылы жүзеге асырылады. Бұл мақалада паттерндерді талдау əдістері, олардың нəтижелерінің қойылған мақсаттарға жəне Қазақстан Республикасының аймақтарындағы ғылым мен білім дамуындағы қолданылуы сипатталады.