(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада агроөнеркəсіптік кешенді индустриялды-инновациялық бағытта дамыту арқылы Қазақстан Республикасының азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету мəселесі қарастырылған. Əлем бойынша халық санының күрт өсіп, азық-түлік ресурстарының тапшылығы үдерісі белең алған кезеңде əр мемлекет азаматтарын азық-түлікпен жеткілікті деңгейде қамтамасыз ету мəселесін қарастыруы қажет. АӨК дұрыс бағытта дамытып, Қазақстанның табиғи-ресурстық əлеуетін тиімді пайдалану арқылы импортқа тəуелділікті азайтып, отандық өндірушілерді қолдауға болады.