(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Берілген мақалада адами капиталдың кезеңді басқару механизмі қарастырылуда. «Капитал» түсінігі айқындалып, нақты капитал мен адами капиталдың айырмашылығы ашылған. Адами капиталдың даму алгоритмі, адами капитал мен қоғамның даму жүйесі көрсетіліп əлеуметтік-экономикалық санат қатарына жататындығы дəлелденген. Пайдалану тиімділігін жоғарылатып, өз кезегінде ҚР-ның ұлттық экономикасының бəсекелестігін айтарлықтай көтеріп оның тұрақты дамуын қамтамасыз ететін адами капиталды басқарудың маңыздылығы аса белгіленген.