(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Қазіргі уақытта кез келген мемлекеттің экономикасында көлік саласының маңыздылығы артуда, себебі көліктің даму деңгейі экономиканың бəсекеге қабілеттілігі мен елдің қауіпсіздігіне сөзсіз ықпал етеді.Көлік ЖІӨ құрылымында алар үлесі зор Қазақстанның ішкі экономикасының маңызды секторы болып табылады. Көліктік инфрақұрылым мен саланың негізгі қорларының қазіргі дамуын талдаудың нəтижелері қазір бар мəселелер жүйелік сипатқа ие болып, оларды шешуде кешендік əдіске жүгінуді талап ететінін көрсетеді.