(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Көші-қон үдерістері елдің еңбекке қабілеттілігіне əсер етеді, сол арқылы экономикалық дамуға ықпалын тигізеді. Осыған орай, көші-қонның Қызылорда облысының еңбек əлеуетінің жағдайына тигізетін ықпалының əртүрлі аспектілерін зерттеу аса өзекті мəселелердің бірі болып саналады. Өңірлік еңбек көші-қон үдерістерін талдау негізінде еңбек мигранттары, жергілікті тұрғындар, көші-қон саласы мамандары арасында сауалнама жүргізіліп, оның нəтижелері бірқатар белгілері бойынша жіктеліп, өңірлік көші-қон саясатын жетілдіруге қатысты тұжырымдар негізделді.