(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экономика сериясы, 2016)
Мақалада жаһандану жағдайындағы қаржы нарығының методологиялық негіздері келтірілген. Қазақстанның қаржы нарығының жағдайы қаралған, оның дамуына және экономиканың нақты салаларына қаржы ресурстарының құйылуына кедергі мәселелер анықталған. Экономиканы шикізат өндіруден шекті өнімдер шығаруға бұратын қаржы нарығын дамытатын күрделі шаралар ұсынылған.