(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2016)
Инновациялар тек қана жаңалықпен емес оларды іс-жүзінде енгізу және оң әсер ететін (экономикалық, ғылыми-техникалық, әлеуметтiк) рыноктық жүзеге асырумен сипатталатындығы белгiлi. Сонымен бiрге, кәсiпорынға инновацияларды енгiзуi жаңа мүмкіндіктер ашады, алайда ескере кететін жәйт, кез келген инновациялық қызмет басқаруды қажет ететін инновациялық тәуекелдің артуына алып келеді. Сондықтан оларды есептеу, талдау және басқару үшін сенiмдi әдiстер мен үлгiлер қажет.