(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Экономика сериясы, 2015)
Мақаланың негізгі мақсаты денсаулықтың экономикалық өсуге əсерін бағалау болып табылады. Мақаланың бір бөлігі бірнеше ауыспалыларды жəне олардың құрылымын сипаттайды. Сонымен қатар, мақсатқа жету үшін есептеуде қолданылған мəліметтерді жинақтау жəне көрсеткіштерді бағалау көздері көрсетілген. Орташа өмір сүру ұзақтығы ЖҰӨ-ге əсер ететін негізгі ауыспалы болғанына қарамастан, ұлттық табысқа əсер ететін басқа да тəуелсіз көрсеткіштер қарастырылады. Мақалада, сонымен қатар, зерттеу методологиясы, мəліметтерді сипаттау, өлшеу жəне де мəліметтерді талдау əдісі ұсынылады. Основная цель данной статьи заключается в изучении влияния здоровья на экономический рост. Часть статьи описывает различные переменные, а также их конструкции. Кроме того, показаны источники наборов данных и оценка инструментов, которые были применены для вычисления цели. Несмотря на то, что средняя продолжительность жизни считалось основным переменным, которая влияет на ВВП, есть и другие независимые переменные, которые влияют национальный доход. Также в статье рассматриваются методология исследования, описание данных, измерения и метод анализа данных.