(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Статья посвящена актуальной проблеме развития человеческого капитала в аграрном секторе Республики Казахстан. Уточнено понятие человеческого капитала, определена специфика его развития в сельс- ком хозяйстве, исследована динамика его развития в нашей стране. На основе выявленных проблем сделаны выводы о дальнейших перспективах развития человеческого капитала как основного движущего фактора в условиях становления инновационной экономики и усиления глобализационных процессов. Мақала Қазақстан Республикасы аграрлық секторындағы адам капиталы дамуының өзекті мәселелеріне арналған. Адам капиталы түсінігі нақтыланып, оның ауылшаруашылығындағы даму спецификасы анықталып, біздің еліміздегі оның даму динамикасы зерттелген. Анықталған мәселелер негізінде, инновациялық экономика және жаһандану үдерістерінің қалыптасу жағдайының негізгі қозғаушы күші ретіндегі адам капиталының одан әрі болашақта дамуы туралы қорытындылар жасалған.