(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
При переходе на программный формат бюджета немаловажными являются вопросы контроля за исполнением программ, а также вопросы оценки эффективности и результативности их реализации. В этой связи в статье рассмотрен подход управления, ориентированный на результат и его наиболее содержательные аспекты – процессы мониторинга и оценки эффективности реализации проектов и программ. В статье также указаны основные критерии оценки реализации программ, показана цепочка результатов проекта, взаимосвязь критериев оценки и целей развития программы, раскрыты содержания этапов цикла мониторинга и оценки по результатам. Бюджеттің бағдарламалық форматына ауысқанда бағдарламалардың жүзеге асыруын бақылау және нәтиженің тиімділігін бағалау сұрақтары аса маңызды болады. Соған байланысты бұл мақала да нәтижеге бағытталған басқару тәсілдемесі және оның негізгі мазмұндық аспектілері – жобаларды және бағдарламаларды мониторлау және тиімділігін бағалау үдерістері қарастырылған. Сонымен бірге мақалада бағдарламаларды жүзеге асырудың негізгі бағалау критерийлері, жобаның нәтиже лік байланысы, бағдарламаның даму мақсаттары бағалау критерийлерінің арасындағы байланысы, нәтиже бойынша бағалаудың және мониторлаудың цикл кезеңдерінің мазмұны ашып көрсетілген.