(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Бұл мақалада «Сыбаға» бағдарламасының орындалуы қарастырылған, оның мақсаты ет бағытындағы «ІҚМ экспорттық әлеуетінің дамуы» атты бағдарламаға кіретін ІҚМ ет бағытындағы тауарлық мал табының санының өсуін қамтамасыз ету, халықты сапалы ет өнімдерімен қамтамасыз ету,тұқымсыз төлдейтін мал басы мен асыл тұқымды бұқамен будандастыру арқылы ет бағытындағы өнімділікті ІҚМ тұқымдығын өзгерту, еттің өзіндік құнын төмендету, қосымша жұмыс орнын ашу болып табылады. В данной статье рассмотрена реализация программы «Сыбаға», целью которой является обеспечение увеличения численности товарного стада крупного рогатого скота, который входит в программу «Развитие экспортного потенциала КРС» в мясном направлении, обеспечение качественными мясными продуктами населения, породное преобразование КРС путем скрещивания беспородного маточного поголовья и племенных быков-производителей мясного направления продуктивности, снижение себестоимости мяса, открытие дополнительных рабочих мест.