(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
В статье ставится задача показать основные отличия концепции управления человеческими ресурсами (УЧР) от концепции управления персоналом. В Казахстане отсутствует четкое понимание разницы между двумя концепциями, несмотря на использование «жесткого» подхода к УЧР в некоторых организациях. Стратегическая направленность концепции УЧР проявляется в модели Дэвида Геста и Гарвардской модели Бира. Использование этих моделей УЧР, а также «мягкого» подхода позволит казахстанскому менеджменту стать более эффективным. Мақалада қызметкерлерді басқару концепциясынан адам ресурстарын басқару (АРБ) концепциясының негізгі ерекшеліктерін көрсету мақсаты қойылған. Қазақстанда, кейбір ұйымдарда АРБ «қатаң» тәсілдеме қолданғанына қарамастан, екі концепция арасындағы айырмашылықта анық түсініктеме жоқ. АРБ концепциясының стратегиялық бағыттылығы Дэвид Гест моделі және Гарвардтық Бир моделінде көрсетіледі. Осы модельдерді АРБ, сондай-ақ «жұмсақ» тәсілдемені қолдану қазақстандық менеджменттің тиімді болуына мүмкіндік береді.