(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Туристік саланы дамыту қажеттілігі негізінде маркетинг саласы белгілі бір рөл атқарады және де нарық жағдайларында туристік кәсіпорындар мен фирмалардың табысты іс-әрекеті көбінесе қабылданатын маркетингтік шешімдерге байланысты болып отыр. Сондықтан да туризм саласында маркетингтік қызметтің дұрыс жүргізілуі өте маңызды және де туристік маркетинг – нарықтың кәсіби қызметкерлеріне дұрыс бағыт беретін бірден-бір бағыт. Маркетингті қолдану туристік нарықта өршіген бәсекелестікке байланысты пайда болды, бұл кезде қызмет көрсету тұтынушылардың нақты қажеттілігі мен қалауынан туындайды. Жалпы мақалада туристік маркетингтің ерекшелігін, қызметін және қағидаларын жан-жақты қарастырған. Сонымен қатар туризм саласында маркетингті қолданудың маңыздылығын атап көрсетіп, шетелдік тәжірибелерді мысалға ала отырып, нақты ұсыныстар жасалған. В условиях рынка действие туристических предприятии и фирмы в большинстве случаев связано принятием маркетинговых правильных решений. Поэтому в сфере туризма правильное ведение маркетинговых услуг имеет особое значении. В статье рассматривается понятие и особенности маркетинга в туристской отрасли. В сфере туризма использование маркетинга показано как особо значимое, и сделаны конкретные предложения.