(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақала отбасы табысын құраушы экономикалық фактор ретіндегі табыс көздері мен әлеуметтік бағдарламалардың Қазақстандағы кедейлікті төмендетуге әсерін талдауға арналған. Сонымен қатар 2001-2010 жылдар аралығындағы кіріс көзі түрлерінің өзгеруі тенденциясын анықтау, мемлекеттің халықты әле уметтік қорғау саясатын бағалау, әлеуметтік қорғауға байланысты халықтың өмір сүру деңгейі, кіріс көздері мен шығыстары, кедейліктің себептері мен оны анықтаудың халықаралық тәжірибелері туралы ақпараттар мен мәліметтер берілген. Бұл көрсеткіштерді зерттеу олардың мемлекеттік бағдарламалар және саясатпен қатынасын қарастыра отырып, халықтың өмір сүру деңгейіне әсерін түсінуге мүмкіндік береді. Берілген ақпараттар кәсіпкерлікке жағдай жасау механизмдерін түсіну және мемлекеттегі кедейлік пен теңсіздікті қысқарту үшін кірістерді нәтижелі бөлуге бағытталған мемлекеттік саясатты құруға мүмкіндік береді. В статье анализируются источники доходов семьи и влияние социальных программ на уменьшение бедности в Казахстане. Также даны информации и сведения об определении тенденции динамики видов источников доходов на 2001-2010 годы, оценивается политика государства о социальной защите населения.