(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада Қазақстандағы тұрғын халықтың тұрмысы деңгейін зерттеу жұмыстарынан үзінділер келтірілген. Аталмыш зерттеу жұмыстары авторлық халықтың тұрмысы деңгейін анықтау әдістемесін уақыт ағымындағы зерттеулерде апробациялау мақсатында жүргізілген болатын. Зерттеу жұмысында 2003 жылғы, 2007 жылғы және 2011 жылғы елдегі қалыптасқан тұрмыс деңгейлері анықталған. Атап айтқанда, жұмыста аталмыш жылдардағы ел халқының тұрмысы деңгейлерінің 110 құраушы деңгейі және олардың негізінде 14 туындама деңгейі анықталған. Сондай-ақ аталмыш жылдардағы тұрмыс деңгейлерінің туындама деңгейлері қорытынды деңгейге қорытылған. Әр жылдардағы сәйкес құраушы, туындама және қорытынды деңгейлер өзара салыстырылып талданған. Мақалада, зерттеу жұмысының ауқымдылығымен байланысты, тек ел халқының 2003- 2011 жылдардағы тұтынушылық, мүліктік қамтамасыздандырылу, демографиялық деңгейлерін және қорытынды тұрмыс деңгейін анықтау бойынша жүргізілген зерттеу жұмыстары ғана қарастырылған. В статье представлены отрывки из работы по определению и сравнению уровня жизни населения Казахстана в 2003-2011 годах. Исследовательские работы проведены в целях апробации авторской методологии определения уровня жизни населения.