(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада тұрғын үй нарығының ел экономикасында алатын орны, яғни оның әлеуметтік-экономикалық дамудың орталық буындарының бірі болып табылатындығы көрсетілген. Заң тұрғысынан тұрғын үй түсінігінің мәні ашылған. Қазақстан Республикасының тұрғын үй нарығының негізгі даму кезеңдері мен қазіргі тенденциялары сипатталған, атап айтқанда, Қазақстанның құрылыс индустриясы туындаған жылдардан бастап сипатталады. Тәуелсіздік алған жылдардан бастап тұрғын үй құрылысының дамуы үш кезеңге бөлініп көрсетілген. Құрылыс саласындағы жағымды және дағдарыс салдарынан пайда болған жағымсыз тенденциялары құрылыс ұйымдарының санының өзгеруі, құрылыс саласына бөлінген инвестиция көлемі және баға динамикасы арқылы көрсетілген. Тұрғын үй құрылысына, тұрғын ұй бағасына әсер ететін факторлар талданған. Тұрғын үй саясатына, бағдарламаларына талдау жасалынып, кемшіліктері анықталған. В статье раскрыты сущность и понятие жилищного сектора, рассматривается роль рынка жилья в экономике страны, проанализированы основные этапы и современные тенденции развития рынка жилой недвижимости Республики Казахстан. Проанализированы факторы, влияющие на жилищное строительство. Рассмотрены программы жилищной политики.