(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Есептелген бағалаулардың ұйым экономикасындағы, сонымен қатар сыртқы пайдаланушылар үшін маңыздылығын ескере келіп, оның пайда болу, қаржылық есептілікте дұрыс бағалануы мен ашылып көрсетілуіндегі аудиттің орны, тексерілу әдістемесі мен әділ құнды анықтау мәселелері қарастырылған. Сонымен қатар есептелінген бағалаулар аудитінің маңызды ауытқуларының тәуекелділігін анықтау; маңызды ауытқулар мен оларды топтастырылу тәуекелділігін бағалау; бағалаулардың негізділігін анықтау және қабылданған ауытқуды зерттеу тәсілдері келтірілген.