(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Мақалада қоғам дамуының қазіргі заманғы теориясы және олардың әлемнің әртүрлі елдеріндегі көрініс беру нысандары қарастырылады. Белгілі әлеуметтанушы, саясаттанушы, экономист ғалымдардың жаһандану феноменінің туындауына және жаһанданудың теориялық аспектілеріне байланысты пікірлері келтірілген. Автор жаһанданудың базалық сценарийіне, атап айтқанда солардың бірі – глокализацияға оқырмандардың назарын аударады.