(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Арнайы экономикалық зоналар еліміздегі сыртқы экономикалық және орта шаруашылық мәселелерін шешу үшін құрылады. Өнеркәсібі дамыған мемлекеттерде негізінен мемлекет территориясына келетін тауарларды тиейтін және түсіретін сыртқы сауда типіндегі зоналар қызмет етеді. Негізінен бұл жерде өндіру қызметі шағын көлемде іске асырылады және базарлардағы өтімділікке сәйкес бағытталған. Негізгі ынталандыру кедендік жеңілдіктер мен экспорттық және импорттық бақылаудың алынып тастауы болып табылады.