РОЛЬ И ОСОБЕННОСТИ МАРКЕТИНГА НА РЫНКЕ СРЕДСТВ ПРОИЗВОДСТВА. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Қазiргі уақытта, ғылыми-техникалық прогресс нəтижесінде, өндiрiстiк-техникалық өнiм өндiрiсiнiңбасымдылықтарының маңыздылығы өзгеруде. Өнiм сапасы алдыңғы қатарға қойылып, күрделі бəсекекүресiнде жетiстiктiң негiзгi кепiлдiктерiнiң бiрi болып қалыптасады. Қазақстандық өнеркəсiптiк жабдықтарынарығы дамуының негiзгi проблемаларына орнықсыздықты, өсудiң баяу екпiндерiн, өнiмнiң төмен сапасы мен тар ассортиментiн жатқызуға болады. Сондықтан өндiрiс құралдары нарығында маркетингтiң қажеттiлiгi туындауда. Осы мақалада өндiрiс саласы кəсiпорындарына нарықта ойдағыдай жұмыс iстеуіне мүмкiндiк беретiн өнеркəсiптiк маркетингтiң мəнi, оның рөлi, айырмашылық ерекшелiктері мен сирек кездесетiнсипаттамалары анықталады.