ТАБЫСТЫҢ АУДИТІ (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Табыстың аудиті ең біріншіден ұйымның ережесіне сүйеніп, ұйымның кірістерін ұйымның табыстарына жатқызылуының негізделуін тексеруді көздейді. Бұл құжат табыстың нақты анықтамасынан тұрады. Аудит үрдісінде бухгалтерлік есеп шоттарында және есептілікте табыстың дұрыс көрсетілуін бақылау өте маңызды Табыс деп мойындалмайтын басқа заңды және жеке тұлғалардан түскен кірістердің тізімін білу өте қажет. Осы мақалада табыстың аудитін жүргізу процедуралары ашылып көрсетілген.