(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Қазiргі уақытта, ғылыми-техникалық прогресс нəтижесінде, өндiрiстiк-техникалық өнiм өндiрiсiнiң басымдылықтарының маңыздылығы өзгеруде. Өнiм сапасы алдыңғы қатарға қойылып, күрделі бəсеке күресiнде жетiстiктiң негiзгi кепiлдiктерiнiң бiрi болып қалыптасады. Қазақстандық өнеркəсiптiк жабдықтары нарығы дамуының негiзгi проблемаларына орнықсыздықты, өсудiң баяу екпiндерiн, өнiмнiң төмен сапасы мен тар ассортиментiн жатқызуға болады. Сондықтан өндiрiс құралдары нарығында маркетингтiң қажеттiлiгi туындауда. Осы мақалада өндiрiс саласы кəсiпорындарына нарықта ойдағыдай жұмыс iстеуіне мүмкiндiк беретiн өнеркəсiптiк маркетингтiң мəнi, оның рөлi, айырмашылық ерекшелiктері мен сирек кездесетiн сипаттамалары анықталады.