(untitled) (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Ekonomik büyüme ve gelişme bütün ülkelerin ortak hedefidir. Çünkü ülkeler ekonomik gelişme ve büyüme ile birlikte, hem kaynaklarını en iyi bir şekilde değerlendirmiş olacak, hem de halkına daha iyi bir hayat ve gelecek sunabilecektir. Ülkelerin, insanların ve hayat tarzlarının daha bir bilinir hale geldiği günümüzde ise ekonomik gelişme ve büyüme, gelişmemiş veya gelişmekte olan ülkeler açısından daha bir önem arzetmetedir. Ülkenin ve halkın, diğer ülke ve halklar karşısındaki hayat şartları, gelir durumu ve gelecek beklentileri daha yakından bilinir ve tanınır hale gelmiştir.