ИНСТИТУТ БАНРКОТСТВА КАК ЭЛЕМЕНТ РАЗВИТИЯ РЫНОЧНОЙ ЭКОНОМИКИ. - Осербайулы, С.; Жупарова, А. С. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Қатаң бəсекелестік, жаһандану жəне əлемдік экономикаға ену жағдайында қазіргі заманғы кəсіпорынға бəсекеге қабілеттілік, қаржылық тұрақтылық, өзінің ұйымдық құрылымын өзгерте алу қабілеті тəн. Бірақ аталған шарттарға барлық кəсіпорындар сай бола бермейді. Шаруашылық жүргізу шарттарының күрт өзгерісі "жетілмегендік" деген ұғымды тудырды. Дəрменсіздік жағдайы деп кəсіпорын өз қарыздарын өтей алмайтын, көп жағдайда өзінің нақты коммерциялық немесе өзге қызметін тоқтатуға апаратын жағдайды айтамыз.