ПРИНЦИПЫ, КАЧЕСТВЕННЫЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ ФИНАНСОВОЙ ОТЧЕТНОСТИ И ТРЕБОВАНИЯ, ПРЕДЪЯВЛЯЕМЫЕ К ЕЕ СОСТАВЛЕНИЮ. - Когут, О. Ю. (Journal of Economic Research & Business Administration, 2015)
Бұл мақалада қаржылық есептіліктің қағидалары, сапалық сипаттамалары, құрастыруға қойылатын талаптары қарастырылған. Бұл талаптардың сақталуы ұйым басшылығына есептілікті пайдаланушылардың шешім қабылдауларына деген қажетті шынайы және объективті ақпаратпен қамтамасыз етуіне мүмкіндік береді. *** The article deals with principles, qualitative characteristics of financial reporting and the requirements for its preparation. Compliance with these requirements will permit the organization to provide its users with reliable and objective information for decision making.